{ "title": "Bulgurlu Semizotu Salatası", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Bulgurlu-Semizotu-Salatasi-31.jpg", "date": "19.01.2024 05:48:31", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Bulgurlu Semizotu Salatası, Vitamin ve mineral deposu olan semizotu aynı zamanda hafif ve lezzetli olması bakımından da çokça tercih edilen ve hemen hemen her türlü pişirme ve salata tekniğine uyabilen bir sebze olma özelliği taşıyor. Belki de hem pişirilerek hem de çiğ olarak tüketilebilecek nadir sebzeler arasında. Bulgurlu semizotu salatası da hem hafif bir öğün olarak hem de hanımların 5 çayları için son derece lezzetli ve pratik bir çay salatası olarak yapılabilme özelliğine sahiptir. Ayrıca bulgurlu semizotu salatası düşük kalorisi ile de sağlıklı kilo vermenizi sağlayacak bir salata türüdür.

Bulgurlu semizotu salatası için gereken malzemeler
Bulgurlu semizotu salatası nasıl yapılır?

İlk olarak semizotlarını güzelce ayıkladıktan sonra sirkeli suda 15 dakika bekletin ve güzelce yıkayıp hiç suyu kalamayacak şekilde süzdürün iri paçalar halinde doğrayın ve bir kenara alın.

İnce bulguru 1 bardak sıcak su ile ağzı kapalı bir kapta ıslatın.

Büyükçe bir karıştırma kabının içerisine güzelce yıkamış olduğunuz dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Karışıma yarım ay şeklinde doğranmış kırmızı soğanı da ilave ettikten sonra haşlamış olduğunuz kırmızı pancarı ve kornişon turşuyu da minik minik doğrayın. Daha sonra haşlanmış mısırları da karışıma ilave edin.

Hazırlamış olduğunuz salata malzemesine doğranmış semizotları ve kabaran bulguru da ekleyip ezmeden tüm malzemeyi harmanlayın. Artık bulgurlu semizotu salatası için zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu ilave etme zamanı geldi. Salatanın sosunu kendi damak zevkinize göre hazırlarsanız daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }