{ "title": "Etli Semizotu Yemeği", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Etli-Semizotu-Yemegi-68.jpg", "date": "19.01.2024 20:20:42", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Etli Semizotu Yemeği, Yurdumuzun büyük çoğunluğun bilinen ve çeşitli şekillerde tüketilen semizotu tüm yeşil yapraklı sebzeler gibi birçok besin değeri taşımaktadır. Yüksek potasyum barındıran semizotunun kendine has mayhoş tadı ile birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Salatası da yapılan semizotunun çeşitli şekillerde yemek olarak hazırlandığını bilinmektedir. Bunlardan birisi olan etli semizotu yemeği yapımı ise aşağı yukarı diğer sebze yekleriyle benzerlik gösterir.

Etli Semizotu Yemeği Malzemeleri
Etli Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır?

Et doğranmamış ise eti kuşbaşı tabir edilen biçimde doğrayınız. Soğanı ince ve küçük parçalar şeklinde doğrayınız. Semizotunu fazla uzun ve sert olan saplarını temizleyip yıkayınız. Semizotunu çok ince olamamak şartı ile doğrayınız. Domatesleri küçük küpler şeklinde doğrayınız. Pirinci yıkayıp suyunu süzdürünüz. Tereyağını, etleri uygun bir tencereye alınız. Etler suyunu salıp çekene kadar kavurunuz. Doğranmış soğanı tencereye ilave ederek beş dakika kadar daha kavurunuz. Daha sonra doğradınız domatesleri ya da salçayı ilave ederek iki dakika kadar daha kavurmaya devam ediniz. Suyu ya da et suyunu ve yeteri kadar tuz ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Etler yumuşadıktan sonra pirinci ve semiz otunu ilave ederek 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Yemeğin pişip pişmediğini kontrol ediniz. Etli semizotu yemeğini sıcak servis ediniz.
" } ] }