{ "title": "Kıymalı Semizotu Yemeği", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Kiymali-Semizotu-Yemegi-94.jpg", "date": "21.01.2024 06:43:36", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kıymalı semizotu yemeği, semizotu mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zengin olan bir sebzedir. Ispanağa benzer içeriğe sahiptir. Özellikle kilo kontrolü için diyet yapan kişiler için ideal bir alternatiftir. Antioksidan ve omega-3 bakımından da mükemmel bir kaynak olan semizotu çiğ olarak salatalara eklenip tüketilebileceği gibi yemek olarak da pişirilip tüketilebilir. Semizotu kıymalı, yoğurt, yumurtalı gibi farklı şekillerde pişirilebilir. Kıymalı semizotu malzemeleri ve yapılışını makalenin devamında bulabilirsiniz.

Kıymalı semizotu yemeği için gerekli malzemeler
Kıymalı semizotu yemeği nasıl yapılır?

Semizotunun genelde kök kısımları topraklı olur. Ayıklamaya başlamadan önce demet halindeki semizotunun kök yani topraklı kısmı bıçakla kesilmelidir. Daha sonra tıpkı ıspanak gibi bol suyla birkaç defa yıkanmalıdır. Gerekiyorsa bir süre suyun içinde bekletilebilir. İyice temizlendiğinden emin olduktan sonra suyunu süzmesi için süzgece alınır. Suyunu süzüldükten sonra ıspanak gibi ince ince doğranır. Uygun bir tencerenin içine kıyma eklenerek suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Üzerine yeterince sıvıyağ eklenir. Kuru soğan soyulduktan sonra ince doğranıp kıymanın üzerine eklenir ve birlikte soğan şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Biber ve domates salçası, karabiber ve tuz eklenip karıştırılır. En son semizotu eklenip semizotunu parçalamadan bir iki defa karıştırılır. Kıymalı semizotu yemeği için ekstra su ilave etmeye gerek yoktur. Semizotunun bıraktığı su yemeğin pişmesi için yeterli olur. Semizotu kısa sürede pişecektir. Yanında yoğurt ile servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }