{ "title": "Kıymalı Semizotu", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Kiymali-Semizotu-68.jpg", "date": "20.01.2024 05:26:36", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Kıymalı Semizotu, bahar aylarının gelmesiyle birlikte manav ve marketlerdeki yerini alan muhteşem lezzeti ve besleyici özellikleri ile önce çıkan yeşil yapraklı sebzelerden en kıymetlisi olan semizotu zamanı geçmeden en fazla tüketilmesi gereken sebzelerin başında geliyor. Pek çok kimse semiz otunun yıkaması ve temizlenmesinin zor olduğunu düşündüğünden dolayı uzak durur. Oysaki birkaç basit yöntemle temizleyerek masalarınızdan kıymalı semizotu yemeğini eksik etmemelisiniz. Semizotunun en sıkıntılı kısmı çamurlu olan kök kısımlarıdır. Yıkamaya başlamadan önce bu kısımları diğer taraflara bulaşmadan kesip atın. Daha sonra sirkeli su içerisinde bir müddet beklettikten sonra daha kolay yıkayabilirsiniz. Kıymalı semizotu özellikle çocuklar içinde çok faydalı bir yemek ve pişirmesi de son derece kolay.

Kıymalı semizotu için gereken malzemeler
Kıymalı semizotu nasıl yapılır?

Öncelikle güzelce temizlenip yıkanan semizotları iri parçalar halinde doğranır ve iyice süzdürülür. Dana kıyma tencereye alınır ve hiçbir şey ilave edilmeden kavrulur. Kavrulmuş olan kıymanın üzerine yemeklik olarak küp-küp doğranan kuru soğan ve sıvıyağ eklenir ve güzelce sotelenir. Domates salçası da karışıma eklenip salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur ve kabukları soyulmuş ve doğranmış olan domates ilave edilir.

Artık kıymalı semizotu için, semizotlarının eklenme zamanı gelmiş demektir. Semizotları da tencereye alındıktan sonra iyice kısık ateşte kaynayana kadar 5 dakika pişirilir. Bulgur ve sıcak su ilave edildikten sonra damak tadınıza göre tuzunu da ilave edebilirsiniz. Kesinlikle ocağın altını açmadan semizotu ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Dilerseniz servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }