{ "title": "Nohutlu Semizotu Yemeği", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Nohutlu-Semizotu-Yemegi-74.JPG", "date": "20.01.2024 02:23:39", "author": "omer secgunler", "article": [ { "article": "Nohutlu Semizotu Yemeği, Nohut, bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir. Kalsiyum, potasyum bakımından, lif bakımından oldukça zengindir ve kolon kanserini önlemede önemli rol oynar. Nohut cilt bakımı açısından da önemli yer tutar. Semizotu, 0 kalorili oluşundan dolayı rahtlıkla tüketebileceğimiz bir sebzedir. İçinde bulunan omega3 vitamini nedeniyle birçok sebzenin önüne geçmektedir. Bu vitamin damar hastalıkları, kalp ve bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynar. Kolesterolü düşürür, beyin gelişimi, odaklanma ve hafıza güçlendirmede yardımcı olur. Bundan dolayı, çok çeşitli tüketim yolları olan nohutlu semizotu yemeğini, en az haftada bir yiyerek faydalarından yaralanmak gerekir.

Nohutlu Semizotu Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
Nohutlu Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır?

Semizotu, kök kısmına yakın yerlerden dikkatlice temizlenir, saplar kesinlikle atılmamalıdır. Bol suyla birkaç kez yıkandıktan sonra, sularının süzülmesi için bekletilir. Diğer taraftan bir tencereye, zeytinyağını koyarak, doğradığımız yemeklik soğanı, rendelenmiş havucu, bulguru ve küçük küçük doğranmış sivri biberi ilave eder, orta sıcak ateşte hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Bir çorba kaşığı, domates ve biber salçası karışımı ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Ardından küp-küp doğradığımız domates tencereye eklenir karıştırılır ve bir su bardağı haşlanmış nohut ilave edilir. Daha sonra tuz, karabiber ve pul biber eklenerek, biraz nohutların yemeğin harcındaki lezzeti içine alması için beklenir. Çünkü semizotu oldukça nazik bir sebze olduğu için çabuk pişer, o yüzden en son ilave etmek daha isabetli olacaktır. Tenceremizde nohutlar kıvama gelince, iri parçalar halinde doğradığımız semizotunu ilave eder, karıştırır, tadına ve tuzuna bakar tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısık konumuna getiririz. Suyunu salacak olan semizotu on dakika içinde pişer. Artık leziz yemeğimiz servise hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }