{ "title": "Pirinçli Semizotu", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Pirincli-Semizotu-23.jpg", "date": "19.01.2024 01:30:53", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Pirinçli Semizotu, Semiz otu bol klorofil içeren yeşil yaprakları ve omega3 yağ asitleri ile tüketebileceğiniz en sağlıklı sebzelerin başında geliyor. İçerisinde alpha-linolenic asit bulunan semizotu özellikle kalp damar sağlığı için birebir. Pirinçli semizotu gerektiği gibi pişirildiğinde hem doyurucu hem de sağlıklı bir yemek olma özelliği taşıyor. Semizotunun bol bol bulunduğu şu günlerde en azından haftada iki gün tüketerek kalp damar sağlığınızı korumaya yardımcı olabilirsiniz. Bir yemek tabağı pirinçli semizotu başta C vitamini olmak üzere A, B6 vitamini ve folik asit ihtiyacınızın büyük bir bölümünü karşılamaya yetecektir.

Pirinçli semizotu için gereken malzemeler
Üzerine dökmek için
Pirinçli semizotu nasıl yapılır?

Semizotları çamurlu kısımlarından arındırılıp güzelce yıkandıktan sonra sirkeli suda bir müddet bekletilmeli. Böylece zararlı kimyasal atıklar ve yaprakların arasında kalan çamurlar daha etkili bir şekilde temizlenecektir. Yıkama işleminden sonra doğranan semizotları süzgece alınarak süzdürülür.

Tencereye alınan kıyma kısık ateşte güzelce kavrulur ve sıvıyağı da ilave edildikten sonra küp-küp doğranmış yemeklik kuru soğan eklenir ve soğanlar pembeleşinceye kadar sotelenir. Salçayı da kıyma soğan karışımına ilave ettikten sonra salçanın kokusu çıkana kadar birkaç çevrilir. Yıkanmış ve süzülmüş olan semizotları da tencereye alınır. Altı iyice kısık olan ateşte semizotları iyice suyunu salana kadar ağzı kapalı şekilde pişirilir. Sulanan yemeğe yıkanmış pirinçler de ilave edildikten sonra yemek suyunu çekecektir. Bu aşamada sıcak su ilave edebilirsiniz. Damak tadınıza göre tuzunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pirinçler ve semizotu yumuşayana kadar pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }