{ "title": "Semizotu Böreği", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Semizotu-Boregi-62.jpg", "date": "23.01.2024 04:30:26", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Semizotu Böreği; Semizotu vücuda faydaları oldukça fazla olan şifa kaynağı bitkiler arasında yer alır. Börekler hem sabah kahvaltılarında hem akşam yemeklerinde hem de ikindi çaylarında menülere eşlik eden, vazgeçilmez yiyecekler arasında yerini korur. Çıtır çıtır börekler çoğu insanın vazgeçilmez tadları arasındadır. Semizotlu börek de bunlardan birisidir.

Semizotu Böreği Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri
Semizotu Böreği İç Harcı İçin Gerekli Malzemeleri
Semizotu Böreği Nasıl Yapılır?

Hamur için derin bir kap alınır ve içerisine ılık su, maya eklenir. Maya ılık su içinde eritilir ve kabarana kadar beklenir. Kabardıktan sonra zeytinyağı, tuz eklenir ve karıştırılır. Un elenerek yavaş yavaş eklenir. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edilene kadar yoğurulur. Hamur kıvamını aldıktan sonra yarım saat kadar ılık bir ortamda bekletilir. Hamur bekletilirken iç harcı hazırlanır. İç harcı için bir kaba soğan, maydanoz ve semizotu ince ince doğranır. Bu kabın içine salça, lor peyniri, kimyon, zeytinyağı ve tuz da ilave edilir, iyice özdeşleşene kadar harmanlanır, karıştırılır. Hamurdan fazla büyük olmayacak biçimde parçalar koparılır, bu hamur parçası elle açılır ve içerisine hazırlanan harçtan koyulur. Daha sonra hamur kapatılır. Altına yağlı kâğıt serilmiş tepsiye hamurlar pişmeye hazır börekler dizilir Daha önceden 200 dereceye kadar ısıtılmış olan fırına sürülür. Üzerleri kızarana dek semizotu böreği fırında kalır, üzerleri kızarınca börekler servise hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }