{ "title": "Semizotu Cacığı", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Semizotu-Cacigi-18.png", "date": "21.01.2024 11:45:08", "author": "alev gümüş", "article": [ { "article": "Semizotu Cacığı, Semizotu yeşil yapraklı bitkiler arasında en çok tüketilen bitkilerdendir. Ülkemizde birçok yörede yetişebilir. Yetiştirmesi çok kolaydır evinizin balkonunda bile yetiştirebilirsiniz. Yöresel farklılıklardan dolayı semizotu değil de başka bir ismi olabilir. Örneğin Gaziantep yöresinde pir pirim denilmektedir. Semizotunun faydalarını saymakla bitiremeyiz sağlık açısından çok önemlidir. Semizotu, magnezyum, kalsiyum potasyum, demir, manganez ve bakır gibi mineralleri açısından zengin bir bitkidir. Yetişme çağındaki çocuklara mutlaka yedirilmelidir. Kemik yapıları açısından önemlidir. Kalorisi çok düşük olduğundan diyet yapanlar için bir mucizevi bir bitkidir. Omega 3 açısından da oldukça zengindir. Vitamin açısından bünyesinde A, B1, B2, B3, B6, C ve E vitaminleri bulunur. Çocuklar yeşil halini sevmeyebilir ama semizotu cacığı yaparsanız mutlaka seveceklerdir ve bayılarak yiyeceklerdir. Evde kolaylıkla semizotu cacığı hazırlayabilirsiniz.

Semizotu Cacığı Malzemeleri
Semizotu Cacığı Nasıl Yapılır?

İki bağ semiz otumuzu bir güzel yıkayalım, yıkadıktan sonra yapraklarını ayıklayalım yaprakları hiç kesmenize gerek yok bir bütün olarak kalmaları daha faydalı olacaktır. Bir kâse içerisinde temizlediğimiz ve ayıklanmış olan semizotu yapraklarını koyalım, üzerinde yarım kilogram yoğurdumuzu dökelim. İkisini karıştıralım. Katı bir kıvamda olan semizotu cacığına biraz tuz, iki yemek kaşığı zeytinyağımızı dökelim ve onları da bir güzel karıştıralım. Süslemek için en üstüne kuru nanelerimizi serpelim.
" } ] }