{ "title": "Semizotu Çorbası", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Semizotu-Corbasi-16.jpg", "date": "21.01.2024 10:20:48", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Semizotu çorbası, çorba çeşitleri içerisinde yer alırken; doyurucu ve besleyici olması bakımından sık yapılarak tüketilmesi tavsiye edilir. Ayrıca içerisinde bulunan sebzeler ve semizotu sayesinde son derece faydalıdır. Özellikle çocuklara sevdirilerek sık sık tüketmeleri için yapılması tavsiye edilir. Semizotu çorbası akşam yemeklerinde, hafta sonları özellikle mevsimde yapılması ile besleyici özelliğinden istifade edilmesi için yapılarak tüketilen yemekler içerisinde bulunur. Semizotunun birçok şekilde tüketildiği belirtilirken; özellikle yoğurt, çorba, salata gibi ürünlerde tercih edildiği belirtilmektedir. Şimdi semizotu çorbasının yapımı sizlerle paylaşalım. Öncelikli olarak gerekli malzemeleri sırayla paylaşalım.

Semizotu çorbası için gerekli malzemeler
Semizotu çorbası nasıl yapılır?

Öncelikli olarak semizotunun iyice ayıklanmasının ardından bol suda yıkanması ile temizlenmesi gerekir. Ardından suyunun süzülmesi için bir kenarda bekletildikten sonra ince ince doğrayarak tencerenin içerisine konur. Diğer taraftan soğanı küp-küp doğrayarak tencerenin içerisine ilave edip içerisinde sıvı yağ koyup ocağın altını yakıp, kavurmaya başlarız. Ara sıra karıştırarak kavurduğumuz semizotu ve soğanın üzerine tuzu ilave edip, kavurmaya devam ederiz. Diğer taraftan patatesi soyup ince ince doğrayarak karışıma ilave edip, diğer taraftan da havucu rendeleyip aynı tencerenin içerisine ekleriz. İyice karıştırdıktan sonra kaynamasının ardından 5 dakika bekleyip sonra içerisine süt, pul biber, karabiber ve et suyunu ilave edip on beş dakika kadar pişmesini bekleriz. 15 dakika sonra çorbanın kıvamına göre isteğe bağlı olarak başka bir tencerenin içerisine unu koyup iyice kavurduktan sonra içerisine bir miktar su koyup blenderden geçirip çorbanın kıvamını arttırsın diye semizotlu tencerenin içerisine yavaş yavaş karıştırarak ilave ederiz. İstediğimiz koyu kıvama geldiği zaman beş dakika kadar daha pişmesini sağladıktan sonra ocağın altını kapatırız. İsteğe bağlı olarak isteyenler tavuk bulyon veya et bulyon da ilave ederken, bu süreç içerisinde önceden kemik suyundan elde edilen ve buzlukta muhafaza edilen kemik suyunun konulması daha sağlıklı olmasını destekler. Diğer taraftan da küçük bir tavanın içerisine margarin ve naneyi koyup iyice kavurduktan sonra servis yaparken semizotu çorbasının üzerine süslemek için ilave ederek, semizotu çorbasını servise hazır ederiz. Çorbamız hazırdır. Sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun.
" } ] }