{ "title": "Semizotu Nasıl Yapılır", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Semizotu-Nasil-Yapilir-91.jpg", "date": "23.01.2024 03:51:25", "author": "derya han", "article": [ { "article": "

Semizotu nasıl yapılır, Faydaları saymakla bitmeyen semizotu farklı çeşitleri ile sofralarımızda yerini alan bir çeşit bitkidir. Laince de adı Portuca oleraca olarak bilinen semizotu tam bir vitamin kaynağıdır. Aynı zamanda omega 3 kaynağı olan bu bitki kalorisi çok düşüktür. Dağlarda bayırlarda çok fazla bulunur. Yetiştirilmesi oldukça kolaydır. Birçok faydası vardır. Enerji verir kan şekerini düzenlemek, iyi bir antioksidan kaynağıdır, kan basıncını düzenler, kasları güçlendirir, gut hastalığına iyi gelir, felç riskini azaltır, cilt güzelliğini sağlar, idrar söktürücü özelliği de vardır. Karaciğere fayda sağlar, çocukların beyin gelişimine katkı sağlar. Semizotu yemeği ise zeytin yağlıdan tutun da semizotu salatasına çok farklı şekillerde yapılabilir ve her salatanın içerisinde kullanılabilir. Yemeklerin yanında servis edilebilecek olan yoğurtlu salatası ise çok hafif bir besin kaynağı yaratacaktır.

Semizotu Yapımı İçin Gerekli Malzemeleri

Zeytinyağlı semizotu tarifini verebiliriz. Bu yemek için gerekli olan malzemeler;
Semiz Otu Nasıl Yapılır Tarifi

En güzel semiz otları seçilerek ayıklanır ve iyice temizlenecek şekilde yıkanır ve bir süre suda bekletilebilir. Ilık tuzlu ve sirkeli suda yarım saat kadar bekletilir. Arınması açısından bu önemlidir. Semizotları iyice yıkandıktan sonra yemeklik olacak şekilde doğranır. Yarım kahve fincanı Pirinç yıkanarak su içerisinde süzülür. Bir yandan bir tencere içerisine bir adet soğan ince ince doğranır. Domates küp şeklinde doğranır. Tencere içerisinde zeytinyağı, soğan ve de tuz koyulur. Bu karışım kavrulana kadar karıştırılır. Daha sonra tencere içerisine bir adet ayrılan domates rendelenerek ilave edilir ve kavrulmaya ve karıştırılmaya devam edilir. Hepsi kavrulduktan sonra ise semiz otu ilave edilir. Semiz otları da iyice kavrulduktan sonra ve semiz otları suyunu bırakıp sonra da çektikten sonra pirinci ilave edilir. Ayrıca karabiber de eklenip biraz daha pişirilir. Son olarak da bir bardak su ilave edilerek zeytin yağlı semiz otu yemeği orta ateşli ocakta pirinçler eriyene kadar pişirilir.
" } ] }