{ "title": "Semizotu Salatası", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Semizotu-Salatasi-81.jpg", "date": "21.01.2024 14:38:47", "author": "Esra", "article": [ { "article": "
Semizotu salatası, Semizotu, zayıf topraklarda olduğu için birçok ülkede yetişen sulu, yıllık bitki türü bir bitkidir. Semizotu salata şeklinde, çorba, güveç ya da üzerine serpmek istediğiniz herhangi bir yemekte kullanmak için oldukça pratik ve lezzetlidir. Semizotunun antibakteriyel ve idrar söktürücü özelliği bilinmektedir. Semizotu bitkisinin yaprakları, kalp krizlerini önleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren çok zengin bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Normalde balık ve keten tohumlarında bulunan omega-3 yağ asidi semiz otunda olağanüstü miktarda bulunur. Aynı zamanda A vitamini, C vitamini, B vitamini ve magnezyum, kalsiyum, potasyum ve demir içerir. Ayrıca, kırmızımsı sapları ve sarı çiçeklerle güçlü antioksidanlar bulunur. Farklı şekillerde yapılabilecek olan bu salataya ait birçok tarif bulunmaktadır. Semizotu salatası da bunlarda bir tanesidir. Yapımı oldukça basit ve özellikle de yaz aylarında sevilerek tüketilen bir salata türüdür.

Semiz otu salatası için malzemeler
Semiz otu salatası için nasıl yapılır?

Semiz otu salatası tarifi için öncelikli olarak semiz otu ayıklanarak sirkeli suda en az 15-20 dakika bekletilir. Sudan çıkarılan semiz otu kurutulur. Kurutulan semiz otu iri olacak şekilde el yardımı ile parçalanır. Domates ve salatalık iyice yıkandıktan sonra soyulup küp-küp doğranır. Doğranılan sebzeler bir geniş kaba boşaltıldıktan sonra içerisine 3 yemek kaşığı mısır eklenir. İrice doğranan cevizlerde bu karşımın üzerine eklenir. Ayrı bir kapta zeytinyağı, tuz ve limon/nar ekşisi eklenip iyice karıştırılır. Karıştırılan sos semiz otu salatasının üzerine dökülür. Semiz otu salatası servis tabaklarına koyulduktan sonra küp-küp doğranan beyaz peynirler ile süslenip servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }