{ "title": "Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Semizotu-Yemegi-Nasil-Yapilir-46.jpeg", "date": "23.01.2024 06:53:02", "author": "Mircan Seçgünler", "article": [ { "article": "Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır, Semizotu, 0 kalorili oluşundan dolayı rahatlıkla tüketebileceğimiz bir sebzedir. İçinde bulunan omega-3 vitamini nedeniyle birçok sebzenin önüne geçmektedir. Bu vitamin damar hastalıkları, kalp ve bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynar. Kolesterolü düşürür, beyin gelişimi, odaklanma ve hafıza güçlendirmede yardımcı olur. Bundan dolayı, çok çeşitli tüketim yolları olan semizotu yemeğini, en az haftada bir yiyerek faydalarından yaralanmak gerekir.

Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır?

Semizotu birçok şekilde yapılarak tüketilir bunlarda bazıları; Çiğ olarak bol suyla yıkayıp yenebilir. Böreği yapılabilir, yoğurt soslu salatası yapılabilir, bakliyatla yemek çeşitleri yapılabilir ve birçok salataya ilave edilerek kullanılabilir. Tercihe göre zeytin yağlı ve kıymalı pişirilebilir. Şimdi yemeğinin pişirilişine geçelim;

Semizotu Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır?

Semizotu, kök kısmına yakın yerlerden dikkatlice temizlenir, saplar kesinlikle atılmamalıdır. Bol suyla birkaç kez yıkandıktan sonra, sularının süzülmesi için bekletilir. Diğer taraftan bir tencereye, zeytinyağını koyarak, doğradığımız yemeklik soğanı ilave eder ve orta sıcak ateşte hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Bir çorba kaşığı, domates ve biber salçası karışımı ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Ardından küp-küp doğradığımız domates tencereye eklenir karıştırılır ve isteğimize göre yarım çay bardağı pirinç veya bulgur ilave edilir. Daha sonra tuz, karabiber ve pul biber eklenerek biraz pişmesi için beklenir. Çünkü semizotu oldukça nazik bir sebze olduğu için çabuk pişer, o yüzden en son ilave etmek daha isabetli olacaktır. Tencerede pirinçler yumuşamaya başlayınca, iri parçalar halinde doğradığımız semizotunu ilave eder, karıştırır, tadına ve tuzuna bakar tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısık konumuna getiririz. Suyunu salacak olan semizotu on dakika içinde pişer. Artık leziz yemeğimiz servise hazır hale gelmiştir. Yoğurtlu veya sade olarak yenilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }