{ "title": "Semizotu Yemeği", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Semizotu-Yemegi-85.jpeg", "date": "19.01.2024 23:56:38", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "Semizotu yemeği, hafif, lezzetli ve hafif ekşimsi tadı en sevilen yaz mevsimimin yemeklerinden birisidir. Semizotu yemeği hem sıcak hem de soğuk olarak ve üzerine yoğurt ilave edilerek tüketilebilen yaz mevsiminin en sevilen yemeklerindendir. Semizotunun faydaları saymakla bitmez, semizotu yemeği yazın sıcak günlerinde bunaltan ağır yemekler yerine, hafif olması, kolay hazırlanması ve serinlik hissi vermesi ile mutlaka tüketmemiz gereken yemektir. Semizotu yemeğinin hazırlanması da oldukça kolaydır ve en fazla yarım saat içerisinde hazırlaya bileceğimiz bir yemektir. Semizotu yemeği pirinçle hazırlanabileceğimiz gibi içerisine bulgur konularak da hazırlayabiliriz. Bulgur yemeğe oldukça değişik bir lezzet ve tat vermektedir. Herkesin malumu olduğu üzere, sebzeler çiğ tüketilmesi halinde herhangi bir vitamin kaybına uğramaz, bu nedenle semiz otunu çiğ olarak tüketmek isteyenler, yemeğinin yanına semizotu salatası da ekleyebilirler. Semizotu nasıl yıkanması ve temizlenmesi gerekir, bu kısım oldukça önemlidir. Zira semizotu, bıçak gibi herhangi bir alet kullanmadan elimizle kopararak temizlememiz ve bol soğuk suda yıkamamız, vitamin kaybının en aza indirilmesi ve ekşi tadını koruması bakımından oldukça önemlidir. Semiz otunda istediğimiz tadı ve lezzeti alabilmemiz için pazara gelen yerli üreticilerden alınması, lezzetli yemek yapmanın püf noktasıdır. Gelim hep beraber lezzetli bir semiz otu yemeği yapalım birlikte.