{ "title": "Semizotu Yoğurtlu Salatası", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Semizotu-Yogurtlu-Salatasi-98.jpg", "date": "20.01.2024 19:02:19", "author": "Büşra Karakaş", "article": [ { "article": "Semizotu yoğurtlu salatası, özellikle yaz aylarında tüketilmesi gereken bir ara öğün yemeğidir. Hem kalorisinin düşük olması hem de besin değerinin yüksek olması onu vazgeçilmez kılandır. Soğuk tüketilen bir salata olduğu için de yaz ayları için serinletici bir işlev taşır. Semizotu bitkisini değerlendirecek olursak, semizotu sağlığa çok faydalı bir bitkidir. İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde kabızlığa ve içeriğindeki Omega-3 yağı ile baş ağrısı, eklem ağrısı gibi vücut ağrılarına iyi gelmektedir.

Semiz Otu Yoğurtlu Salatasının Malzemeleri
Semizotu Yoğurtlu Salatası Nasıl Yapılır?

Yarım kilo taze aldığınız semizotlarını iyice yıkayın ve küçük yuvarlaklar halinde yaprak yaprak doğrayınız. Doğradığınız semizotlarını bir tabağa alın. Daha sonra buzdolabından çıkardığımız 1,5 su bardağı süzme yoğurdu, doğranmış haldeki semizotlarla karıştırınız. Burada süzme yoğurt normal yoğurda göre katı kıvamlı olduğundan karıştırmakta zorlanabilirsiniz. Bu yüzden süzme yoğurdu salatayı yapmadan 10 dakika evvel buzdolabından çıkarmanız daha iyi olacaktır. Daha sonra iki diş sarımsağı havanda iyice dövün ve tuzla karıştırın. Dövülmüş, tuzlanmış sarımsakları yoğurtlu semizotu karışımı ile homojen hale gelinceye kadar karıştırın. Semizotu yoğurtlu salatasını bir servis tabağına alın. Son olarak semizotu yoğurtlu salatanın üzerinde zeytinyağını gezdirin ve bir çay kaşığı pul biberi estetik bir görüntü oluşturacak şekilde salatanın üzerine serpin. Semizotu yoğurtlu salatası hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }