{ "title": "Semizotu", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Semizotu-29.jpg", "date": "19.01.2024 03:31:08", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Semizotu, zengin omega 3 içeriği nedeniyle, sebzeler arasında önemli bir yere sahiptir. Semizotugiller familyasından olan semizotu çiğ ve pişirilerek tüketilebilir. Mutfaklarda ıspanak gibi pişirilen, yaprakları sade ve yoğurtlu olarak salata yapılan bu sebze doğada kendiliğinden bile yetişir. Besin değerleri ve lezzeti nedeniyle semizotu tarımı da yapılmaktadır. Anavatanı Hindistan ve Orta Doğu olan bir sebze olmasına rağmen, günümüzde dünyada yaygın şekilde yetiştirilir. Özellikle Asya ve Avrupa ülkelerinde çok sevilir. Lezzeti ekşimsi, hafif tuzlumsu olan semizotu aynı zamanda şifalı bir içeriğe de sahiptir.