{ "title": "Tavuklu Semizotu Yemeği", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Tavuklu-Semizotu-Yemegi-13.jpg", "date": "21.01.2024 13:16:46", "author": "Esin Gödekmerdan", "article": [ { "article": "Tavuklu semizotu yemeği; semizotu hem salatalarda hem de yemeklerde ağırlıklı olarak kullanılan bir bitkidir. Özellikle tavuk severler tavuklu semizotu yemeği tarifini deneyerek lezzet dünyalarına bambaşka bir damak zevki daha ekleyebilirler. Semizotunun ekşimsi ve tuzlu tadı tavuk yemeğine farklı bir tat katmaktadır. Farklı lezzetler arayan gurmeler için mutlaka denenmesi gereken bir yemek tarifidir. Organik tavuk ve organik semizotu ile çocuklara gayet sağlıklı ve başarılı bir yemek sunmak tavuklu semizotu yemeği ile mümkündür. Deneyenlerin birçoğu bu lezzetten vazgeçemeyeceklerdir.

Tavuklu semizotu yemeği malzemeleri
Tavuklu semizotu yemeği nasıl yapılır?

Tavuk göğüsleri ilk olarak kuşbaşı şeklinde doğranır. Daha sonra kuru soğan küçük küçük doğranır. Domateslerde küp-küp doğranarak hazırlanır. Semiz otlarının kökü kesilip ayıklanır ve atılır. Geriye kalan kısım bol su ile durulanır. Bir tarafta da orta boylarda semizotunun doğranmasına geçilir. Sarımsaklar da doğranarak hazır hale getirilir. Ocağa tencere bırakılır ve beş yemek kaşığı sıvı yağı içerisine dökülür. Yağ ısındıktan sonra tavuklar tencereye atılır ve rengi değişinceye kadar yağda kavrulur. Tavukların rengi değiştikten sonra içine sarımsak ve soğan eklenir. Soğan ve sarımsak pembeleştikten sonra semizotları da tencereye katılır. Semizotlarının rengi de değiştikten sonra yarım limon suyu, üç bardak su, domates, pul biber, tuz, karabiber ve dilenen baharatlar katılır. Yemek karıştırılarak pişmeye bırakılır. Tavuklu semizotu yemeği piştikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }