{ "title": "Yoğurtlu Semizotu Mezesi", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Yogurtlu-Semizotu-Mezesi-76.jpg", "date": "20.01.2024 07:18:48", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Yoğurtlu semizotu mezesi; özellikle yaz aylarında çok fazla tercih edilen bir salata çeşididir. Semizotu içerdiği posa ve vitamin nedeniyle sürekli olarak tüketilmesi gereken bir besin maddesidir. Özellikle diyet yapan kişiler ve diyabet hastaları için ideal bir besin maddesi olan semizotunun tek dezavantajı ayıklanmasıdır. Toprakla doğrudan temas eden bu sebze çok fazla çamur barındırdığından temizlemesi çok zaman alır. Bu nedenle birçok kimse semizotunu hazırlamaya üşenir. Oysaki bazı pratik uygulamalar sayesinde semizotunu kısa süre içerisinde ayıklamak mümkündür. Yeter ki sizler bu şifalı bitkiden istifade etmek isteyin. Meze denilince akla genellikle zeytinyağı veya yoğurtla hazırlanan harika lezzetler gelir. Semizotu yoğurtla harika bir ikili olur. Aşağıda yoğurtlu semizotu mezesinin tarifi yer almaktadır.

Yoğurtlu semizotu mezesinin için gerekli olan malzemeler
Yoğurtlu Semizotu Mezesi Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu semizotu mezesinin yapımı için semizotunu yaklaşık 1 saat önceden birkaç kez su değiştirerek ıslatın. Kumdan arındığına kanaat getirinceye kadar yıkayın. Daha sonra suyunun süzülmesini bekleyin. Arzu edilen irilikte doğradıktan sonra bir salata kasesinin içine boşaltın. Diğer taraftan bir kâsede yoğurt ve mayonezi mikser kullanmadan çırpın. Üzerine ezilmiş sarımsak ve tuzu ilave edip karıştırın. Daha sonra semizotunun üzerine yoğurt harcını ekleyin. En on olarak zeytinyağı ve pul biberle süsleyerek üzerine iri doğranmış cevizleri dökün. Yoğurtlu semizotu mezesi hazır. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }