{ "title": "Yoğurtlu Semizotu Salatası", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Yogurtlu-Semizotu-Salatasi-22.jpg", "date": "20.01.2024 06:19:40", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu semizotu salatası, sağlığa katkıda bulunan bitkilerden biri olan semizotu yemek ya da salatalarda kullanılan bitkiler arasında yer alır. Yüksek derecede lif barındıran semizotu kabızlık için tüketildiğinde faydalı olur. İçeriğinde omega-3 yağ asitleri barındıran nadir bitkilerden biridir. Vücutta yaşanan eklem, kas ve kemik ağrılarına iyi gelir. Yoğurtlu semizotu salatası sofraları zenginleştirmek adına tercih edilebilir. Kolay ve lezzetli bir tarif olan yoğurtlu semizotu salatası nasıl yapılır? En kolay ve lezzetli haliyle yazımızın devamında tarife ulaşabilirsiniz.

Yoğurtlu semizotu salatası için gerekli malzemeler
Yoğurtlu semizotu salatası nasıl yapılır?

Semizotunun kök kısmı kesilerek su dolu bir leğen içine alınır. İyice yıkandıktan sonra yine birkaç el akan suyun altında yıkanır. Yıkanan bitki süzüldükten sonra kıyılır. Süzme yoğurt geniş bir kabın içinde çırpılır. Çırpılan yoğurda doğrana semizotu eklenip karıştırılır. Sarımsaklar tuzla dövüldükten sonra kaba dahil edilir. Karıştırıldıktan sonra yoğurtlu semizotu servis tabağına alınır. Üzerine kırmızı pul biber serpilir ve sıvıyağ gezdirilerek servise sunulur.
" } ] }