{ "title": "Zeytinyağlı Semizotu Yemeği", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Zeytinyagli-Semizotu-Yemegi-59.jpeg", "date": "21.01.2024 03:02:07", "author": "PINAR ALKIŞ", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Semizotu Yemeği; özellikle yaz aylarında sofraları süsleyen sebze yemeğidir. Hazırlanması pratiktir ve hızlı pişer. Hafif ve sağlıklıdır. Hemen her evde bulunan malzemelerle yapıldığından masrafsız bir yemek olduğu da söylenebilir. Oldukça lezzetlidir. İster akşam yemeklerinde meze olarak ister ister tek başına bir öğün olarak tüketilebilir.

Zeytinyağlı semizotu yemeği için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı semizotu yemeği nasıl yapılır?

Zeytinyağlı semizotu yemeği için öncelikle semiz otu temizlenip yıkanır. Yıkanan semiz otunun suyu süzüldükten sonra sapı ile yaprakları doğranır fakat çok küçültmemek tavsiye edilir çünkü pişerken zaten sönen bir sebzedir. Soğan yemeklik olarak doğrandıktan sonra zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavrulur. Eğer sarımsak kullanmak tercih edildiyse soğanla beraber çok küçültmeden doğranan sarımsaklar da kavrulur. Soğan kavrulunca salça eklenir ve salça da yağda kavrulur. Tercihe göre kırmızı toz biber, pul biber, karabiber gibi yakışacağı düşünülen baharatlardan isteğe göre eklenir ve salça ile kavrulur. Salça kavrulunca pişmeye hazır semizotu eklenir. Yemeklik olarak kabuğu soyulmuş ve küp-küp doğranmış domatesler de tencereye eklenir. Bulgur veya pirinç tercih edilen hangisiyse semizotunun üzerine eklenir. Üzerine tuz eklenir. Kısık ateşte kendi suyu ile pişmeye bırakılır. Pirinç ya da bulgur yumuşayınca zeytinyağlı semizotu yemeği yemeye hazır hale gelir.

Afiyet olsun.
" } ] }