{ "title": "Zeytinyağlı Semizotu", "image": "https://www.semizotu.gen.tr/images/Zeytinyagli-Semizotu-33.jpg", "date": "20.01.2024 15:40:51", "author": "Esin Gödekmerdan", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Semizotu, zeytinyağı kanser riskini azaltır, kalbi korur, kan basıncını düşürür, kilo vermeye yardımcı olur, baş ağrısını azaltır. Semizotu da iyi bir idrar söktürücü, sindirim sistemini düzenler, zayıflamaya yardımcı olur. Zeytinyağlı semizotu yemeği bu bakımdan çok zengin ve yararlı bir yemek tarifidir. Zeytinyağlı semizotu içerisinde omega üç, kalsiyum, demir, A ve C vitaminleri, riboflavin, folat, B6 vitamini, kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum ve manganez gibi vitamin ve mineraller içermektedir. Yani zeytinyağlı semizotu tam bir vitamin ve mineral deposudur. Bu tarif çocukların gelişimine ve yaşlıların sağlığına uygun bir yemek tarifidir. Lezzeti açısından da birçok kişinin damak zevkine rahatlık ile hitap etmektedir.

Zeytinyağlı semizotu için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı semizotu yemeği nasıl yapılır?

Semizotları tertemiz oluncaya kadar iyice yıkanır. Ilık bir su içerisine tuz ve sirke karışımı hazırlanarak yarım saat kadar semizotları bu karışım içerisinde bekletilir. Bir çay bardağı pirinç su ile yıkanarak süzülür. Yarım saat tuzlu ve sirkeli suda bekletilmiş olan semizotları küçük küçük doğranır. İki adet orta boy domates küp-küp doğranır. Soğanlar da ince ince kıyılmalıdır. Tencereye biraz zeytinyağı konarak içerisine soğanlar atılır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra tencereye domates rendesi eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Küp küp doğranmış olan domatesler ile semizotları da ilave edilerek kavrulur. Semizotları suyunu çekince pirinç, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ilave edilerek karıştırılır ve son olarak yemeğin suyu eklenir. Orta ateşte yemek suyunu çekinceye kadar ve pirinçler pişinceye kadar kalır. Yemek piştikten sonra altı söndürülür ve servis tabaklarına alınır.

Afiyet olsun.
" } ] }