Kabaklı semizotu yemeğini hazırlamaya öncelikle soğanları küp-küp doğrayarak başlarız. Küp küp doğranan soğanlar zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra üzerine ince doğranmış biberler ilave edilir. Diğer tarafta kabukları soyulan domatesler küçük küçük doğranır ve biber ve soğanların üzerine eklenir. Bu malzemeler güzelce kavrulurken, kabaklar küp-küp doğranır ve tencereye ilave edilir. Kabaklar da 5 dakika kavrulduktan sonra semizotları dalları ile doğranarak tencereye ilave edilir.
Malzemeler karıştırılır ve üzerine bulgur, tuz, karabiber ve tercihe göre acı ya da tatlı pul biber eklenir. 1 çay bardağı sıcak su ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılarak, ocağın altı kısılır. Yaklaşık 30 dakika içinde pişen kabaklı semizotu yemeği biraz dinlendirildikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt eklenerek servis edilebilir.
Afiyet olsun.