Semizotu Kavurması, Semizotu mutlaka tüketilmesi gereken yeşil yapraklı bir bitkidir. Ülkemizde hemen her yerde yetişebilir. Vitamin acısından oldukça zengindir içeriğinde A, B1, B2, B3, B6, C ve E vitaminleri vardır. Omega 3 yağı asidi vardır. Kalorisi oldukça düşüktür. Harika bir diyet yemeği yapabilirsiniz. Mineraller bakımından da bünyesinde birden fazla mineral vardır.
Örneğin; kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum gibi semizotunun faydalarını saymakla bitiremeyiz.
- Bir kilogram taze semizotu
- Dört tane orta boy soğan
- Dört diş orta boy sarımsak
- Bir buçuk yemek kaşığı biber salçası
- Bir buçuk yemek kaşığı domates salçası
- Dört tane domates
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam pul biber
- Bir tutam toz biber
- Bir çay bardağı zeytinyağı
Semizotu Kavurması Nasıl Yapılır?
Semizotlarımızı bir güzel yıkadıktan sonra saplarını kesip atıyoruz. Saplarını kestiğimiz semizotlarını küçük küçük doğradıktan sonra bir süzgeç yardımı ile süzülmeye bırakalım. Soğanlarımızı küp-küp doğrayalım. Zeytinyağımızı tenceremize koyalım ve soğanlarla birlikte kavurmaya başlayalım, hafiften pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan soğanlarımızın üzerine domates ve biber salçalarımızı da ekleyelim hepsini yaklaşık beş dakika kadar kavurduktan sonra semizotlarımızı da ekleyelim ve salçalarla birlikte semiz otlarımızı da kavuralım.
Kısık ateşte pişmeye bıraktığımız semizotu kavurmasının üstüne en son olarak küp-küp doğradığımız domateslerimizi, baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyip pişmeye bırakalım.