Semizotu mezesi; semizotu mezesi genel olarak alkol masalarında kişiler tarafından tercih edilmektedir. Akdeniz bölgesindekilerin mutfağını soğuk olarak tüketilen mezeler süslemektedir. Meze için kullanılan sebzelerin temin bölgesi özellikle Akdeniz olduğundan o bölgede tüketimi yaygındır. Ana yemeklerden önce aperatif olarak tercih edenlerin yanında çilingir masası kuranların da olmazsa olmazıdır mezeler.
Semizotu mezesi de vazgeçilmeyen ve sofralarda tercih edilen bir mezedir. Semizotu mezesi genel olarak yoğurtla ve mayonez ile yapılmaktadır. Mezeler karın doyurmak amacı ile hazırlanmazlar maksat sofralarda farklı hafif tatların da yer almasıdır. Servis şekli de genel olarak ufak kaseler veya tabaklarda yapılmaktadır. Mezeler hazırlanır iken süslemesine önem verilir. Ağır olan hiçbir yiyecek meze sınıfı içerisinde yer almamaktadır. Bu bakımdan hafif bir bitki olan semizotu meze için gayet uygundur. Meze tüketimi genellikle yaz akşamlarında kişilerde bambaşka bir tat bırakmaktadır. Taze toplanmış olan semizotu da enfes bir mezenin habercisidir. Mezelerin sofrada iken yenme şekli normal yemeklere benzemez ağır ağır ve yavaş yavaş yenmesi en münasip olanıdır.