Semizotu Salatası Yoğurtlu; semizotu yeşil yaprakları ve uzun sapları olan birçok bölgeden yetişme alanı bulan ve salataları zengin lif kaynağı ile süsleyen bir bitkidir. Semizotu salatası yoğurtlu olarak tüketilebildiği gibi yoğurtsuz olarak da tüketilebilmektedir. Bu bir tercih meselesidir dolayısı ile de kişiden kişiye farklılık gösterir.
Diyetisyenler tarafından bu salata diyet yapanlara fazlaca önerilmektedir. Et tüketmeyen kişiler özellikle protein eksikliğine maruz kaldıklarından semizotunu tüketebilirler çünkü semizotu içerisinde protein barındırmaktadır. Semizotu dolaşım sisteminin aktif olarak çalışmasına yardımcı olur. Enerji verici bir özelliği vardır. Anemiye karşıdır. Karaciğere fayda sağlar. Çocukların beyin gelişimine katkıda bulunur. Kabız olanlarda sindirim sistemini rahatlatarak iyileşmelerine yardımcı olur. İyi bir idrar söktürücüdür dolayısı ile de böbreklere iyi gelmektedir. Mide rahatsızlığı olan iç rahatlığı ile semizotu tüketebilirler. Omega üç bakımından en zengin olan sebzedir bu sayede de kemiklerin güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Çok aşırı tüketilmesi de zarardır çünkü hem A vitamini kaybına hem de C vitamini kaybına neden olur. Dağlarda ve bayırlarda, boş tarlalarda semizotuna ulaşmak mümkündür.