Semizotu turşusunun yapımı oldukça kolaydır.
Öncelikle semizotunun ayıklanarak iyice temizlenmesinin ardından bol suda iyice yıkanarak suyunun süzülmesi için süzgeçte beklemesi gerekir. Daha sonra sarımsaklar soyularak 5 kiloluk bidunun tabanına yarısı konulur. Sonrasında üzerine temizlenen semizotunun yarısı konulduktan sonra kalan sarımsak aralarına yerleştirilerek bidonun tamamı semizotu ile doldurulur. Ardından sirke, tuz ve su ile bidonun tamam mı doldurularak kapağı sıkıca kapatılır. İki gün sonra
semizotu turşusunun ağzı açılarak tuzuna bakılır. Tuz miktarı az ise bir miktar daha tuz ilave edilerek tekrar kapağı kapatılarak 15 gün beklenir. Karanlık ve soğuk ortamda beklemesi turşunun daha lezzetli olmasını sağlar. Güneşte bekletilen
semizotu turşusunun hemen olduğu gözlenirken istenilen tadı vermez. Bu sebepten serin yerde ve karanlıkta olması daha sert ve lezzetli olmasını sağlar.
On beş gün sonra
semizotu turşusu servise hazır olur. Akşam yemeklerinin yanında özellikle makarna pilav yemek çeşitlerinin servisinde tüketilmesi tavsiye edilir.
Semizotu turşusu servise hazırdır.
Afiyet olsun.