Tavuk göğüsleri ilk olarak kuşbaşı şeklinde doğranır. Daha sonra kuru soğan küçük küçük doğranır. Domateslerde küp-küp doğranarak hazırlanır. Semiz otlarının kökü kesilip ayıklanır ve atılır. Geriye kalan kısım bol su ile durulanır. Bir tarafta da orta boylarda semizotunun doğranmasına geçilir. Sarımsaklar da doğranarak hazır hale getirilir. Ocağa tencere bırakılır ve beş yemek kaşığı sıvı yağı içerisine dökülür. Yağ ısındıktan sonra tavuklar tencereye atılır ve rengi değişinceye kadar yağda kavrulur.
Tavukların rengi değiştikten sonra içine sarımsak ve soğan eklenir. Soğan ve sarımsak pembeleştikten sonra semizotları da tencereye katılır. Semizotlarının rengi de değiştikten sonra yarım limon suyu, üç bardak su, domates, pul biber, tuz, karabiber ve dilenen baharatlar katılır. Yemek karıştırılarak pişmeye bırakılır.
Tavuklu semizotu yemeği piştikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.