Bulgurlu Semizotu Çorbası Bulgurlu Semizotu Çorbası, tahıl ürünlerinin vazgeçilmezi olan bulgur ve doğada kendiliğinden yetişen şifa kaynağı bitkiler arasında yer alan semizotunun uyumu sonucu elde edilen lezzetli bir çorba türüdür. Tam bir vitamin deposu olan bu gıda, tek başına doyurucu bir etkiye sahiptir. Sağlıklı bir şekilde beslenmek adına sofralarda yer edinen bu çorba, herkesin beğeneceği niteliktedir. Her yerde kolaylıkla temin edebileceğiniz bulgur ve semizotu, ekonomik yönden de uygun niteliktedir. Bu çorba, sadece yaz mevsiminde tüketilmekle sınırlı kalmaz. Semizotunun kurutulup muhafaza edilmesi veya mevsiminde haşlanıp derin dondurucuda saklanması ile her mevsim tüketilmeye hazır hale gelebilir. Bu, tercih edilmesinin sebepleri arasında yer alır. Bulgurlu semizotu çorbası, damaklarda iz bırakan lezzetler arasında ön planda tutulmaktadır. Bu muhteşem lezzete sahip gıdayı, isterseniz nar ekşisi, isterseniz de limon ile taçlandırabilirsiniz. Bulgurlu Semizotu Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Bulgurlu Semizotu Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle semizotunu iyice temizlemek gereklidir. Semizotunun içindeki yabani otlar ayıklanarak, tohumlarının dökülmesi aşamasına kadar yıkanır. Daha sonra ince kıyım halinde doğranır ve bir kenara bırakılır. Bu esnada su kaynatılır. Soğanlar derin bir tencereye doğranarak zeytinyağı ile kavrulur. Soğanlar pembeleşmeye başladığında içerisine salça ilave edilerek kısa bir süre daha kavrulur. Bu aşamada bulgur eklenir ve ardından kaynamış su ilave edilir. Tuz da eklenerek çorba kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Bulgur yumuşayıp şiştiğinde, bulgurlu semizotu çorbası yoğun bir kıvam alır ve tam anlamıyla pişmiş olur. Hazırlanan enfes kokulu çorba, uygun bir servis kabına alınarak üzerine nar ekşisi eklenip sıcak bir şekilde servise sunulur. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Bulgurlu semizotu çorbası, zengin besin içeriği ile dikkat çeker. Semizotu, A, C ve K vitaminleri ile demir, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller bakımından oldukça zengindir. Bu çorba, bağışıklık sistemini güçlendirmek, sindirim sistemini düzenlemek ve genel sağlığı desteklemek için mükemmel bir seçenektir. Çorbanın lezzetini artırmak için üzerine taze nane veya dereotu serpebilirsiniz. Ayrıca, çorbaya eklediğiniz nar ekşisi yerine taze sıkılmış limon suyu da kullanabilirsiniz. Bu sayede, çorbanıza farklı bir aroma katmış olursunuz. Afiyet olsun. |